Customer Success Manager med kundansvar till Intelliplan

Ort: Stockholm
Omfattning: Tillsvidareanställning

Ansök senast:2021-04-16

Vi erbjuder dig en roll i ett smart, drivet och jordnära företag på en växande marknad där vi också är marknadsledande sedan drygt 20 år. Hos oss har du möjlighet att påverka såväl företagets som din egen utveckling och du får vara del av en öppen och vinnande kultur där vi gör skillnad för våra kunder på daglig basis.
Vi tror starkt på din yrkesmässiga och personliga utveckling och därför får du 10 % av din arbetstid att lägga på din utveckling. Utöver det har vi team- och företagsövergripande utbildningar löpande. Vi sitter i fina lokaler i Globen och erbjuder de bästa kollegorna, roliga samarbeten, generöst friskvårdsbidrag, goda utvecklingsmöjligheter, flexibel arbetstid, distansarbete och mycket mer!

Vill du också bli en Intelliplanare?

Customer Success utgör en viktig funktion för att säkerställa att Intelliplans kunder får den hjälp och service de behöver. Vi är en snabbrörlig organisation som försöker tänka startup även fast vi funnits i över 20 år, anledningen till det är att vi hela tiden vill utvecklas och bli bättre. Vi har höga mål och visioner och vi hoppas att du är redo att hoppa på denna utmaning.

Dina arbetsuppgifter

Som Customer Success Manager hos Intelliplan kommer målsättningen vara kundernas effektivitet och flow i systemet. Du ansvarar för att utveckla affärsmässiga relationer med kund från systemförvaltare till VD. Ditt viktigaste mål under året kommer vara att förflytta dina kunder från vår klientbaserade modul till vår Cloud lösning.
  • Arbeta för att uppfylla individuella och lagförsäljnings- och churnmål
  • Ansvara för att identifiera, driva och sälja in projekt, utbildningsinsatser för förbättrat systemanvändande och värdeskapande hos kund
  • Aktivt driva merförsäljning mot befintlig kundbas
  • Ansvara för användarrelaterade frågor vid onboarding av nya kunder, för att möjliggöra ett optimalt systemanvändande

Din profil

Vi drivs av hög målsättning och att utveckla våra kunder så att dom får bättre flow i sin vardag. Då vi jobbar mot en snabbrörlig bransch är det viktigt att du är flexibel, självgående och har en hög samarbetsförmåga både internt och externt.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från liknande befattning, gärna inom försäljning - B2B. Det är en stor fördel om du har arbetat med värdebaserad försäljning och har vana att förhandla på VD-nivå. Utöver detta bör du ha erfarenhet att skapa samarbetsavtal samt dokumenterad erfarenhet av merförsäljning med goda försäljningsresultat.

Skallkrav:
  • Minst gymnasial utbildning, meriterande med eftergymnasial utbildning
  • Engelska och svenska flytande i tal och skrift
  • Mycket god kunskap i MS Office (Excel, Word, Powerpoint)


Meriterande:
  • Tidigare erfarenhet ifrån bemanningsbranschen och produkterfarenhet av Intelliplan
  • Tidigare erfarenhet av försäljning, projektledning av HR/affär/lön/CRM system eller motsvarande
  • Danska flytande i tal och skrift

Om Intelliplan

Intelliplan grundades i slutet av 90-talet och har sedan dess varit Nordens marknadsledande affärssystem för bemanningsföretag. Intelliplan föddes ur innovation, entreprenörskap och genom utveckling i mycket nära samarbete med våra kunder. 20 år senare arbetar vi fortfarande på samma sätt. Med Intelliplan skapas och förmedlas arbetstillfällen. Vi är den digitala bron till arbetsmarknaden för de många människorna. Vi skapar dagligen en bättre arbetsmarknad.
Läs mer om oss här: www.intelliplan.se

Du kanske känner någon som skulle passa perfekt för jobbet? Tipsa dom!

facebookCreated with Sketch.
Rekryteringsansvarig
Emelie Willman