Solutions architect till Intelliplan AB

Ort: Stockholm
Omfattning: Tillsvidareanställning

Ansök senast:2023-12-31

Vill du också bli en Intelliplanare?

Vi bygger våra lösningar på Intelliplans plattform där databasen i SQL är grunden. Plattformen ovanpå databasen är egenutvecklad och vi använder teknik från Microsoft när vi utvecklar samt använder deras molntjänster som infrastruktur. Vår produkt i stort är ett affärssystem som riktar sig mot framför allt mot bemanning och rekryteringsföretag och hjälper dessa företag att effektivisera administrationen som kommer med att ha anställda.

Hos oss har du möjlighet att påverka såväl företagets som din egen utveckling och vara del av en öppen, målfokuserad och vinnande kultur där vi gör skillnad för våra kunder på daglig basis. Hjälp oss att uppfylla våra mål att skapa en produkt som får användaren att le när man använder den!

Vi sitter i fina lokaler i Globen och erbjuder de bästa kollegorna, roliga samarbeten, goda utvecklingsmöjligheter, flexibel arbetstid, distansarbete och mycket mer!

Dina arbetsuppgifter

Ditt huvudsakliga ansvar kommer att vara att designa, utveckla och underhålla våra Microsoft SQL-databaser. I denna roll kommer du att utveckla och automatisera flöden så att våra kunder i slutändan kan fatta datadrivna beslut. Du skall säkerställa en effektiv och tillförlitlig lagring, där du automatiserar flöden och hanterar kritisk affärsdata. Du kommer du att spela en avgörande roll för att vår tjänsteplattform ska fungera sömlöst för våra kunder.

Som Solutions Architect ingår du i vårt teknikerteam vars uppdrag är att hjälpa nya och befintliga kunder att utveckla sin verksamhet genom Intelliplan-systemet. Du håller kontinuerlig kontakt med våra kunder kring deras ärenden och pågående projekt. Dina ansvarsområden är att hjälpa kunder att hantera sitt data, utveckla rapporter som hjälper kunderna att fatta rätt beslut, utveckla egna komplexa anpassningar i SQL. Du kommer exempelvis guida i integrationer med lön- och fakturasystem, kunders övriga back- och frontoffice-applikationer, kundernas webbplatser samt rapportering och analys.

I ditt uppdrag ingår ett nära kundarbete där du:
 • lyssnar in för att förstå kundens behov och sedan kommer med lösningsförslag
 • driver, följer upp och kvalitetssäkrar dina projekt
 • ser detaljer likväl som helheten i lösningarna för kunden

Din profil

För att trivas och vara framgångsrik i rollen som Solutions Architect hos Intelliplan ser vi att du har en vidareutbildning inom datavetenskap, eller annat relaterat område. Du bör ha erfarenhet av databasutveckling inom Microsoft SQL Server och vara bekant med SQL-frågor med kunskap och expertis inom databasdesign. Du har erfarenhet av ETL-processer och verktyg för dataintegration.
Du bör kunna arbeta både självständigt och i team, och ha en stark problemlösningsförmåga samt en flexibilitet och noggrannhet i ditt arbete. Du tycker också det är roligt att förstå kundernas förutsättningar och hjälpa dem att lösa deras tekniska utmaningar.
 • erfarenhet av datahantering (scriptning, utveckling av procedurer mm) i MS-SQL-databaser
 • byggt databasanpassingar som ska kunna gå per automatik hos kunderna
 • kunskap och vana att arbeta med olika API-gränssnitt
 • erfarenhet av integrationsarbete mellan komplexa system. Via fil, via API och/eller via integrationsplattform
 • erfarenhet av att utveckla ekonomi- och verksamhetsrapporter i SQL

Övriga meriter för tjänsten

 • att bygga upp datawarehouselösningar
 • att merga data från flera databaser och olika källsystem
 • att arbeta i HR/affär/lön/CRM system eller motsvarande
 • att analysera loggar i Azure Application Insights


Tycker du tjänsten låter intressant och vill bli en del av vår jordnära och teknikintresserade familj så ta chansen och ansök nu!

Vi ser fram emot att träffa dig!
 

Du kanske känner någon som skulle passa perfekt för jobbet? Tipsa dom!

facebookCreated with Sketch.